top of page

PLASMA LIFT​

En revolutionerande elektrostatisk teknologi gör det nu möjligt att strama upp slapp hud både i ansiktet och på kroppen, utan vare sig kniv eller injektioner! Behandlingen är helt ytlig, dvs man sticker aldrig hål eller jobbar inuti huden. 

 

Användningsområden:

Uppstramning av slapp hud på ansikte och kropp

 • Ögonlock

 • Påsar under ögonen

 • "Kalkonhäng"

 • "Hamsterpåsar" 

 • Halsen 

 • Kinderna

 • Läpplyft "lip flip"

 • Korrigering av djupare rynkor, fina linjer och ojämn hy.

 • Korrigering av ärr, bristningar, gropar och ojämnheter, ärr samt akne ärr.

 • Korrigering av åldersfläckar, pigmentfläckar och stora porer.

 • Borttagning av vårtor, skin tags mm.

 

Fördelar jämfört med kirurgi:

 • Snabb läkning och återhämtning. Du kan gå till jobbet direkt efter!

 • Ingen risk för ärr eller infektioner.

 • Ingen risk för att ta bort för mycket hud.

 • Hudkvalitén på det behandlade området stärks.

 

Så funkar det:

Plasmapennan har en tipp som konverterar ström till en elektrostatisk impuls. När tippen kommer nära huden skapas en syre-kvävemix som avger en blixt av plasmaljus. Under en tiondels sekund öppnas en mikrokanal i huden och värmen från plasmablixten gör att överflödig vätska ångas ut ur huden, vilket resulterar i en omedelbar åtstramning. Den ytliga "skadan" som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibroblaster, som är en viktig del i hudens självläkning och kollagenproduktion.

 

Så går det till:

Området som ska behandlas bedövas med kräm i 45 minuter innan behandlingen. Därefter "bränner" man små prickar med plasma pennan över området som ska behandlas. Det finns tre olika tekniker med olika funktion beroende på behandlingsområde och syfte. Vid t.ex. ögonlockslyft bränner man små prickar i ett särskilt 5-punktsmönster, vilket är den mest effektiva metoden för åtstramning av huden.

 

Att tänka på:

1-3 st behandlingar på samma område under 1 år! Plasma lift ger olika resultat på olika åldersgrupper. Som bäst resultat på åldersgrupper 18-40 år, huden återhämtar sig snabbare. För att behandla ögonlock ska man vara minst 21 år gammal. Övriga behandlingar minst 18 år. Kund kan göra fler behandlingar på samma område efter en och en halv månad. Åldersgruppen 18-40 återhämtar sig huden som helt efter 30 dagar. Åldersgruppen 40-70 återhämtar sig som helt efter 2 månader. Läkningsprocessen är dock 5-7 dagar för nästan alla.

 

Efter behandlingen:
Direkt efter behandlingen syns de små brunaktiga prickarna tydligt och viss rodnad och svullnad kan uppstå. En del kunder får svullnad på över och under ögonlock upp till den tredje dagen. Eftersom behandlingen är ytlig och det inte blir några sår kan man mineralsminka över prickarna direkt efter behandlingen och under hela läkningsperioden. Prickarna blir till torra små skorpor som faller av oftast efter 5-7 dagar. Svullnad kan uppstå de första 2-3 dagarna . Viss rodnad kan synas på huden i upp till 4-6 veckor efter behandlingen men den är minimal, det är olika från person till person och hudtyp, men går att sminka över utan problem med mineralsmink. Det är viktigt att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor 50 om man ska vistas ute i solen. Den första månaden är som viktigast att skydda med solfaktor 50 då huden är känslig och jämförs med bebishud. Rek annars att skydda huden upp till 2 månader.

 

Resultat:
Beroende på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet individuellt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle, så personer med mycket överflödshud kan behöva flera behandlingar. 2-3 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud. Man kan dock se skillnad efter bara 1 behandling.

 

Hållbarhet:
Huduppstramningen som uppnås är permanent, dock fortsätter huden att åldras som vanligt efteråt.
Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar att bibehålla ett bra resultat.

 

Vilka får inte göra plasmalift behandlingar:

De som tar blodförtunnande medicin. Lågt antal blodplättar. Gravida eller de som ammar. De som har Diabetes, högt blodtryck och Epilepsi. Förståelsesvårigheter. Hudcancer. Infektion eller öppet sår i behandlingsområdet. Psoriasis på behandlingsområdet. Vitiligo. Hjärtbatteri. Ögoninfektion. Kvinnor och män med naturligt rätt så mörkt pigment ( deras hy kan lämna vita prickar efter sig som aldrig jämnar ut sig med huden igen)

bottom of page