top of page

MICROBLADING - KOSMETISK PIGMENTERING

Phibrows microblading (av Microblading Academy av Branko Babic) är en permanent makeupmetod för tatuering av ögonbryn. Pigment implanteras med små mikroblad, som ger ett naturligt utseende av hår av olika längder och tjocklek. Ögonbrynen blir inte helt ifyllda med pigment, utan man tatuerar in hårlinjer i deras naturliga tillväxtriktning.

Med denna teknik vill man inte uppnå effekten av kvällsmakeup, utan korrigera brister och förbättra brynens naturliga look.

Pigmenten som används är av mineraliskt ursprung, utan tungmetaller. De assimileras med hudens egna pigment och ger riktigt naturligt utseende.

Vi rekommenderar detta till alla som vill återställa sina ögonbryn till bästa möjliga och naturliga form.

Microblading håller ca 1-2 år beroende på hudtyp, ålder och hur du sköter om din tatuering. Sol, klor och saltvatten bleker pigmentet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HUR GÅR EN BEHANDLING TILL?

Innan behandlingen inleds kommer vi överens om vilken form och nyans som passar bäst. Behandlingen utförs två gånger med 6 veckors mellanrum, eftersom 40% av färgen försvinner efter första behandlingen. Läkningstiden efter behandling är 4-10 dagar men det tar 6 veckor innan huden på behandlat område är helt återställd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GÖR DET ONT?

Vissa områden på ansiktet gör mer ont än andra, som till exempel ögonlocket. En del somnar medan andra tycker att det är lite obehagligt. Många blir förvånade att det inte känns mer. Jag bedövar efter första omgången om man vill det, men det brukar inte behövas.

 

EFTER BEHANDLINGEN?

Huden kan bli lite svullen och öm på området direkt efter behandlingen. Detta går över på ett par timmar. Tatueringen kan uppfattas som mycket stark direkt efter behandling, men en del av det pigment som förs in kommer att stötas bort under den första veckan då sårskorpan som bildats faller av i sin egen takt . Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet.

VIKTIG INFO INNAN BOKNING!

Behandlingen utförs av certifierad PhiBrows Artist Maja Sevelius.

Har du en gammal pigmentering/tatuering på dina ögonbryn, måste du skicka bilder för bedömning mllrdesign@gmail.com 

Kosmetisk pigmentering är en semi-permanent tatuering (även kallad handmetoden eller 3D) med stråteknik för ett naturtroget utseende. 

Detta är alltså ingen tatuering, pigmentering ersätter inte en sminkning. Pigmentering är till för att tillsätta strån där det saknas i samma färg som de befintliga stråna. För ett naturligt, tidlöst och harmoniskt resultat.

I priset ingår återbesök inom 60 dagar.

VIKTIGT att du INTE:
- är gravid
- tar värktabletter 2 dagar innan och fram till behandlingen
- druckit alkohol dagarna innan
- har högt blodtryck
- äter blodförtunnande mediciner
- har utslag/eksem vid behandlingsområdet
- har utsatt huden för mycket sol närmsta tiden och blivit bränd
- använder botox 2 veckor innan/efter
- har blodsjukdomar
- ätit Roaccutan (eller liknade acne medicin) senaste 6 månader 

För andra sjukdomar, måste du konsultera med din läkare om du kan göra denna typ av behandling.

bottom of page